Konjaková houba: K pleti šetrný, ale neméně účinný zázrak

Konjaková houba: K pleti šetrný, ale neméně účinný zázrak

Hledáte produkt, které jemně očistí vaši pokožku bez poškození? Konjaková houbička bude tím pravým pomocníkem, pokud rádi pečujete o svou pleť a nejste příznivcem drsnějších peelingů, které mohou při nesprávném používání pleti spíše škodit.

Nejednou jste si mohli všimnout, jak krásnou a jemnou pleť mají Asiatky. Není to náhoda. Tyto ženy dobře vědí, jak kvalitně a šetrně o svou pleť pečovat. Konjaková houbička patří mezi základní a nezbytnou péči o pleť. Vyrobena je z konjaku, což je kořenová zelenina pocházející právě z Asie.

Proč houbičky z konjaku?

Ať už máte citlivou nebo smíšenou pleť, shodneme se na tom, že „dřít“ obličej peelingem každý den není prospěšné. Kvalitní peeling se doporučuje maximálně jednou za týden. Pokud k čištění pleti používáte micelární vodu, jistě víte, že extrémně vysušuje pokožku, jelikož micely jsou mýdlové složky, které sice nečistoty odstraní, ovšem vaše kosmetická rutina tím není zdaleka u konce. Pleť se poté musí dočistit tonerem, který ji stabilizuje a nesmíme zapomenout za hydrataci, séra a další produkty. 

Konjaková houbička je něco jako každodenní peeling pro váš obličej, který odstraní odumřelé buňky, ovšem tak šetrně, že si toho ani nestáčíte všimnou. Konjak je dokonce tak účinný a šetrný, že ho může používat někdo s aknózní pletí – konjaková houba pomůže zlepšit zdraví pokožky.

Konjaková houbička získává na popularitě

Pokud vás zajímá, proč tolik lidí používá houbičku na obličej vyrobenou z kořenové zeleniny, máme pro vás hned několik vysvětlení:

  1. Konjakové houbičky jsou nejlépe známé pro kvalitní čištění pleti a jemnou exfoliaci. Tedy o šetrné odstranění odumřelých buněk pokožky.
  2. Tato mimořádně jemná houbička se doporučuje pro pleť s ucpanými póry, mastnou pleť, ale i aknózní. Vzhledem k tomu, jak jemné konjakové houbičky jsou, jsou považovány za ideálního pomocníka pro všechny typy pleti.
  3. Konjaková houbička vám poslouží jako skvělý odličovač make-upu.

Existuje více druhů konjakových houbiček?

Všechny výrobky se shodnou na té nejdůležitější věci – jsou vyrobeny z konjaku. Čím se liší, je jejich barva a přidané přísady. Pokud si plánujete konjakovou houbičku pořídit, zvažte typ vaší pleti. Například na aknózní pleť se doporučuje čistící houbička s dřevěným uhlím, pro extrémně citlivou pleť zkuste konjakovou houbu bez přidaných přísad.

Mezi velkou výhodu konjakové houbičky patří, že ji můžete používat každý den.

Zpět do obchodu